Kihívás és megfelelés | Podcast

A dubaji világkiállítás magyar pavilon tervezéséről és építéséről Váradi Balázs, Salap Endre és Tóth Márton társtervezőkkel beszélget Csóka Balázs.

„A magyar megjelenés középpontjában a víz áll, a pavilon a »víz háza«. Látványos és interaktív kiállításon mutatjuk be az egykori Pannon-tenger helyén található Kárpát-medence történetét és változatos vízkínálatát (ásvány-, gyógy-, termál-, bórvíz). A kiállítás célja, hogy a látogatóknak bemutassuk hazánk egyedülálló vízkészletét, a víz felhasználási lehetőségeit…”
Csernyus Lőrinc szinopszisa a dubaji világkiállítási pavilonról

2021. október 1-jén, a koronavírus miatt egy év csúszással megnyílt a dubaji világkiállítás, amelyen hazánkat a Csernyus Lőrinc által tervezett pavilon képviseli. A pavilon kiállításának témája a víz, érzékenyen reagálva ezzel a napjainkban központivá váló környezetvédelmi sorskérdésekre, amelyek a sivatagi országban különösen fontosak. A magyar organikus építészet az 1992-es sevillai világkiállítás Makovecz Imre által tervezett pavilonja után közel 30 évvel később kapott újabb lehetőséget, hogy hazánkat világkiállításon képviselje, önmagát megmutassa. A nyitás óta érkező sajtóhírek és beszámolók alapján a pavilon sikeresen adja át üzenetét, hisz nyitáskor azonnal a 15 legkülönlegesebb pavilon közé választották. A november végi látogatottsági adatok alapján a 10 legtöbb látogatót vonzó pavilon között van.

Kapcsolódó tartalom:
Csernyus Lőrinc: Dubai EXPO | Mi készül? Mi épül?

Képgaléria:

A beszélgetés audió formában elérhető a népszerű podcast platformokon is:
https://anchor.fm/orszagepito