Állami kitüntetések március 15-e alkalmából

Március 12-én Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kitüntetéseket adott át a Várkert Bazárban. Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kaptak Baliga Kornél, Czigány Tamás, Csernyus Lőrinc és Zsigmond László építészek.

Csernyus Lőrinc Ybl Miklós-díjas építész, művészeti szakíró, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, Csenger és Makó város főépítésze, a Kós Károly Egyesülés Vándoriskolájának volt vezetője a magyar organikus építészeti irányzatot képviselő tervezőművészi pályája, kimagasló főépítészi, oktatói tevékenysége, valamint Makovecz Imre szellemi örökségének ápolásában vállalt szerepe elismeréseként részesült a díjban.

Zsigmond László Ybl Miklós-díjas építészmérnök, Veresegyház, Rácalmás és Mátészalka főépítésze, a Kvadrum Építésziroda, a Kós Károly Egyesülés és a Makona Egyesülés alapító tagja a magyar organikus építészet képviselőjeként folytatott kiemelkedő színvonalú tervezői pályája, különösen a beregi árvíz és a devecseri vörösiszap-katasztrófa utáni újjáépítések kapcsán végzett értékes és odaadó szakmai munkája, illetve főépítészi tevékenysége elismeréseként részesült a díjban.

Minden elismerésben részesültnek gratulálunk!

fotó: MTI, Zsigmond László