Catesby Leigh: A klasszikus hagyomány az építészetben – előadás

Február 22-én, szerdán 18 órakor a magyarországi Common Sense Society rendezésében Catesby Leigh amerikai építészkritikus nyilvános előadást tart a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusán. Az est témája az építészeti hagyományok és a modernizmus az Egyesült Államokban és Közép-Európában.

Az előadás előtt Török Bernát az Eötvös József Kutatóközpont intézetvezetője mond köszöntőt és Domaniczky Orsolya a magyarországi Common Sense Society igazgatónője mutatja be az előadót.
Az előadást egy beszélgetés követi Hörcher Ferenc politikai filozófus és művészetfilozófus moderálása mellett Sisa József művészettörténésszel és Wettstein Domonkos építésszel. Az esemény a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Politikai és Kormányzati Kutatóintézetével együttműködésben valósul meg.

Catesby Leigh a Princeton-i Egyetemen szerzett diplomát, majd az 1980-as évek nagy részét Dél-Amerikában töltötte külföldi tudósítóként, ahol mind jobban megismerte a helyi hagyományos építészeti környezetet. Három évtizede írt először az Új Urbanizmus várostervezői irányzatról, annak a gyalogosbarát tervezésre helyezett hangsúlyáról és a regionális építészeti hagyományok iránti fogékonyságáról. Munkái megjelentek a City Journal-ban, a Claremont Review of Books-ban, a First Things-ben, a Modern Age-ban, a National Review-ban, a The American Conservative-ban, a Wall Street Journal-ban, a Weekly Standard-ban és más kiadványokban. A Nemzeti Polgári Művészeti Társaság (NCAS) társalapítója, amelynek egyik elsődleges célja kezdettől fogva, hogy a szövetségi kormány építészeti mecenatúráját klasszikus irányban megreformálja.

További részletek:
https://commonsensesociety.hu/event/the-classical-tradition-in-architecture-once-normative-now-counter-cultural/