Bowling klub és melléképülete, Szombathely – Litkei Tamás, Balogh-Nagy Lívia

Ez az épület Szombathelyen, a Juhász Gyula utcában, egy régi kiskocsma, a Kispipa helyén épült 2004-ben, annak megtartható homlokzati megoldásait felhasználva. A tervezés során „érdekes” összefüggésekre derült fény: levéltári anyagokat böngészve az étterem funkció mellé tervezendő bowlingpálya kapcsán kiderült, hogy a háború előtt a korcsma szolgáltatás része volt az itteni, első fedett kuglipálya is.

Az eredeti teljes boltíves bejáratból így lett kugligolyó, az eredeti kerthelyiség pavilonja helyére így került önálló épületbe a játékterem, és az eredeti homlokzati stukkó konzolok közé most már nem az aznapi fogásokat tartalmazó palatábla, hanem egy új ablak, ahonnan élőben látjuk a „felhozatalt”.
A szocializmus évei alatt az egykori vendéglőből állami italbolt lett, a tekepálya részt felosztották kis disznóólakra, raktárokra. A felújítás idejére az épület teljesen romos állapotba került, az egészet elbontották. Csupán három-négy faragott kő erkélykonzolt sikerült megmenteni, amelyek felkerültek az új épület főhomlokzatára is.
A tervezési program kezdetben csak egy kis sörözőről szólt bowlingpályával, de az építés közben kibővült egy emeleti rendes étteremmel, ezért szükségessé vált egy kiszolgáló épületre és parkolóhelyek kialakítására. Ezt Litkei Tamás az akkori vándorépítészével, Nagy-Balogh Líviával tervezte 2004-ben.
A söröző konyhájának egyes raktárai kerültek a pincébe és a földszintre, az emeleten pedig egy másfél szobás szolgálati lakás került kialakításra. A telek nagy részét a söröző parkolói foglalják el. A gazdasági funkcióból adódott, hogy az épületet a hagyományos lábaspajtákhoz hasonló: vastag téglaoszlopok közötti fa vagy éppen hézagosan rakott bontott tégla kitöltések határozzák meg a homlokzatokat. A telken parkoló autókat az utca felől bontott téglából épített tömör kerítés takarja el. Nagy-Balogh Lívia ezzel a házzal diplomázott a Kós Károly Egyesülés Vándoriskolájában.