Év tájépítésze díj, 2017

2017. április 26-án, „a tájépítészet születésnapján” nem lehetett beférni a FUGÁ-ba, annyian voltak idén kíváncsiak rá, hogyan ünnepli meg a magyar tájépítész szakma a saját kiválóságait. Az idén hatodik alkalommal megrendezett ÉV tájépítésze díjátadó gálán 16 jelöltből Csepely-Knorr Luca (Manchester School of Architecture), Illyés Zsuzsanna (Tájmester Kft), a Lépték-Terv Tájépítész Iroda, a Pagony Tájépítész Iroda és Pápai Veronika (Főkert Tervezési Stúdió) került a döntőbe.

Az ÉV TÁJÉPÍTÉSZE DÍJÉRT versengő 5 finalistát Götz Eszter (szabadúszó újságíró), Rajcsányi Gellért (a Mandiner főszerkesztője), Ránki Júlia (rádiós szerkesztő-műsorvezető, Tilos Rádió), Varga Csilla (az epiteszforum.hu szerkesztője) és Zubreczki Dávid (az Index újságírója, az Urbanista blog szerkesztője) laudálta a szakmai zsűri, valamint a több mint 300 fős érdeklődő közönség előtt.

A rangos szakmai zsűriben idén helyet foglalt a főváros főépítésze Mártonffy Miklós személyében, a Főkert vezérigazgatója: Szabó József, a tavalyi Év Tájépítésze díjas Gyüre Borbála, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke: Krizsán András DLA, valamint a tájépítészek tavalyi életműdíjasa: Komlósiné Hlatky Katalin is. A külföldi zsűritag Svájcból érkezett, az Európai Tájépítészeti Évkönyvet kiadó nemzetközi szerkesztőbizottságból Claudia Moll személyében. Almási Balázs PhD DLA a SZIE Tájépítészeti Karát, Marosán Angelika a Főkertészek Szövetségét, Juhász Gábor pedig a díjalapító Semmelrock-ot képviselte a zsűriben.

A 9 tagú zsűri végül a Lépték-Terv pályázatát értékelte a legmagasabbra, ők lettek az ÉV TÁJÉPÍTÉSZEI 2017-ben.

forrás: www.tajepiteszek.hu