FALUKÉP ÉS ILLESZKEDÉS A VIDÉK NÉPI ÉPÍTÉSZETÉBEN – konferencia

Időpont: 2018.04. 26-27.
Helyszín: Miszla Art Kulturális Központ és Alkotóház, Tolna megye, 7065 Miszla, Kis utca 168.

Részlet a programleírásból:
A 2017. évi I. Regionális Népi Építészeti Konferencia után a téma komplexitása további kutatást és elemzést kíván. A vidék népi építészetben rendkívül gazdag és a rohamos átalakulás nem kíméli az épületeket, településszerkezeteket. Szükség és szakmai igény mutatkozik arra, hogy minél teljesebb képet kapjunk a még meglévő értékekről. Az örökség feltárása mellett azonban foglalkoznunk kell azokkal a jelenségekkel is, amelyek a változásokat, de főleg a kedvezőtlen változásokat, az értékek eltűnését idézik elő. A frissen elkészült Településképi Arculati Kézikönyvek várható eredményeit is meg kell vitatnunk, különös tekintettel arra, hogy mit is értünk az illeszkedés fogalma alatt, és hogyan építhetünk új épületeket, új jelenségeket úgy, hogy ne vesszen el a meglévő érték, vagyis az új illeszkedjen a régihez. A jelenségeket most is – az elmúlt évhez hasonlóan – nem csak a Kárpát-medence területén, hanem európai szinten, sőt más földrészek vonatkozásában is elemezni kívánjuk, levonva a következtetéseket csakúgy a pozitív, mind pedig a negatív példákból.

Előadók: Dobosyné Antal Anna, Esztány Győző és Bogos Ernő, Kerner Gábor, Krizsán András, L. Balogh Krisztina, Márton Ildikó, Dr. Nagy Dénes, Navratil Andrea, Dr. Szilágyi Mária, Turi Attila
A kerekasztal beszélgetés résztvevői: Dénes Eszter, Dénes György és Turi Attila

Jelentkezés és részletes program az alábbi linken:
http://miszla-art.hu/Kepzomkurzusok/falukep-es-illeszkedes-a-videki-nepi-epiteszetben/
Program

A konferencián való részvételért a Magyar Építész Kamara naponként 2 kreditpontot biztosított. (Bírálati sorszám: 2018/77)