Felhívás: 2022-2025. évi MMA Művészeti Ösztöndíjprogram pályázat

Ötödik alkalommal hirdeti meg művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát a Magyar Művészeti Akadémia. Az ösztöndíjprogram célja az alkotó- és előadó-művészeti, valamint művészetelméleti programszerű tevékenységek támogatása, magas színvonalú művészi és művészetelméleti tevékenységek anyagi feltételeinek megteremtése.

Kilenc művészeti szekcióban várják a pályázók jelentkezését: építőművészet, film- és fotóművészet, iparművészet és tervezőművészet, irodalom, képzőművészet, művészetelmélet, népművészet, színházművészet, zeneművészet. Az öszesen 100 nyertes három évre szóló, havi bruttó 200 000 forint összegű művészeti ösztöndíjra lesz jogosult.
A pályázatok leadásának határideje 2022. március 21.

A pályázaton részt vehet minden olyan magyarországi adóazonosító jellel rendelkező természetes személy, aki a támogatási időszak kezdetéig (2022. szeptember 1.) már betöltötte 18. életévét, de még nem töltötte be 50. életévét. A pályázat benyújtásának nem feltétele művészeti, művészetelméleti végzettség, szakképzettség. A pályázatot az osztondij.mma-mmki.hu honlapon a leírtaknak megfelelően lehet benyújtani, ezt megelőzően minden regisztrációval nem rendelkező pályázónak regisztrálnia kell magát. A felhívásra egy jelentkező egy pályázatot nyújthat be, pályázni egyénileg és csoportosan is lehetséges. (A csoportos pályázat menete a korábbi évekhez képest változott, részletei megtalálhatók a pályázati felhívásban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések – GYIK dokumentumában.)

A támogatási időszakban az alkotás folyamatát segítő szakmai mentorálásra, valamint utógondozásra, publikációra, bemutatkozásra is lehetőséget biztosítanak. Az ösztöndíjasok továbbá rendszeresen szakmai találkozón vesznek részt, amelyen beszámolhatnak az addig elért sikereikről és eredményeikről, valamint megvitathatják egymással az adott művészeti terület kérdéseit.

A pályázati támogatási időszak kezdete: 2022. szeptember 1.
a támogatási időszak vége: 2025. augusztus 31.

Az ösztöndíjjal kapcsolatban minden fontos információ megtalálható az alábbi honlapon: https://osztondij.mma-mmki.hu/osztondij-palyazatok/a-magyar-muveszeti-akademia-palyazati-felhivasa-a-2022-2025-evekre-szolo-muveszeti-osztondij-elnyeresere