Főépítészi Díj 2017

Nagykanizsa megyei jogú város és az Országos Főépítészi Kollégium 2000-ben megalapította AZ ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ-at, elismerve ezzel a főépítészi tevékenységet, az önkormányzati, állami (területi) főépítészek munkáját. A Díj első alkalommal a Nagykanizsán 2000 augusztusában megrendezett V. Országos Főépítészi Konferencián került átadásra. A Díj odaítélésére írásbeli javaslat alapján kerül sor. Javaslatot bármely főépítész, önkormányzati és hivatali vezető, vagy bármely szakmai és önkormányzati szervezet, illetve szövetség tehet.

Az idén Tatán augusztus 23-25. között megrendezésre kerülő XXII. Országos Főépítészi Konferencia témája CSALÁD A VÁROSBAN („Otthonunk kőből, vízből, szeretetből”), a város példáján bemutatja, hogy a jó adottságokkal rendelkező település hogyan biztosít vonzó életteret az ott élők, a családok, a közösségek számára, valamint, hogy ennek hátterét, a harmonikus településképet hogyan segíti a főépítész munkája.

A programról hamarosan tájékoztatjuk olvasóinkat.

Az Országos Főépítészi Kollégium egyúttal javaslatokat, jelentkezőket vár a konferencia jövő évi helyszínére vonatkozóan.

Továbbiak: www.foepiteszek.hu

1 Felhívás Főépítészi Díjra_2017

2 Főépítészi  Díjazottak_2000_2016

3 Felhívás Konferencia helyszínre 2018