Főépítészi nap – 2020

A XXV. jubileumi budapesti Főépítészi konferenciát a szervező Magyar Főépítészek ‐ Országos Főépítészi Kollégium ‐ Egyesület a vírushelyzet miatt a jövő évre halasztotta.
Azonban 2020. november 20-án a Kollégium egy egész napos főépítészi rendezvényt szervez Budapest Főváros Önkormányzatával közösen. Ez a program online lesz követhető, a csatlakozás lehetőségeiről részletek a Főépítészi Kollégium honlapján lesznek olvashatók.

A tervezett program:
9.30 Köszöntő – Karácsony Gergely főpolgármester
9.40 Budapest újdonságai – Erő Zoltán Budapest főváros főépítésze
10.00 Díjátadás – Főépítészi életmű díj, Év Főépítésze Díj
a díjakat átadják: Karácsony Gergely főpolgármester, Erő Zoltán főépítész és Salamin Ferenc az Országos Főépítészi Kollégium elnöke
10.30 Szakmai szempontok ma – Füleky Zsolt helyettes államtitkár, Miniszterelnökség, Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság
11.30 OFK elnökségi tájékoztató Salamin Ferenc, az OFK elnöke
13.00 Településképi megújítások önkormányzati támogatással, Könyvismertető – Salamin Ferenc, a kiadvány szerkesztője
13.30 Hol hogyan? Módszertani előadások (településképi megújítások) – Erő Zoltán (Budapest), Szili Boldizsár (Kisoroszi), Béres István (Gyula), Tényi András (Nagykőrös), Szász István (Závod)

A rendezvényen megrendelhetők lesznek a Kollégium által kiadott Településkép megújítás és Főépítészi rendszer című kiadványok.

borítókép: pixabay.com