HÉTTORONY FESZTIVÁL – Zárógála és díjátadó

November 20-án, Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban két részes gálaesttel zárul a tizedik Héttorony Fesztivál. Az esemény keretében kerül sor a Makovecz Imre-díjak ünnepélyes átadására is.

Tíz éve halt meg Makovecz Imre, de emléke, kisugárzása, szellemi hagyatéka tovább munkál örökségében – idén novemberben tizedik alkalommal rendezték meg tiszteletére a határokon átívelő Héttorony Fesztivált, mely során a legjobb világ- és népzenei alkotások töltik meg Makovecz Imre tereit határon innen és túl.

A november 6. és 21. közt megrendezett programsorozatot november 20-án, Budapesten a Nemzeti Táncszínházban két részes gálaest zárja. Ennek keretében kerül sor a Makovecz Imre-díjak ünnepélyes átadására.

A záróesemény helyszíneit az elmúlt tíz évben mindig úgy választották meg a szervezők, hogy a befogadó tér szellemisége kapcsolódjon a Makovecz Imre által képviselt szerves gondolkodáshoz. A Nemzeti Táncszínház idén első alkalommal ad otthont a fesztivál gálaműsorának. Az épület impozáns előterében november 5-20. között megtekinthetők Makovecz Imre rajzai, tervei és épületmakettjei. A kiállítás címe: A világban benne van a Teremtő.

Az esemény első részben a Héttorony című táncszínházi előadást tekinthetik meg nézők.
A második rész a Makovecz Imre-díjak ünnepélyes átadásával kezdődik, majd Kiss Ferenc szerzeményei szólalnak meg komolyzenei kísérettel Vedres Csaba, Vizeli Máté és Grünvald László hangszerelésében, Novák Péter és az Etnofon, valamint a Duna Szimfonikus Zenekar előadásában.
Vezényel Makovecz Pál.

Aznap 11 órakor a fesztivál szervezői, a mester barátai és tanítványai megkoszorúzzák Makovecz Imre egykori lakhelyén található emléktábláját. (XI. Villányi út 8.)

További információ és részletes program: https://hettoronyfesztival.hu/2021_gala