Jövőt építünk pályázat

Jövőt építünk címmel pályázatot hirdet a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága a Kárpát-medencében 2010 óta a magyar kormány támogatásával megvalósított bölcsődei, óvodai létesítmények, épületek építészei részére.

A magyar kormány 2010 óta jelentős forrással támogatta, hogy a bölcsődei és óvodai intézményekben a magyar gyerekek számára fenntartott férőhelyek számottevően bővüljenek. Ezt is cselekvő nemzetként, a Kárpát-medence egységében valósították meg, csak a külhoni magyar közösségek családjai több mint 900 új vagy felújított épületet vehettek birtokukba.
Az új vagy megújított épületek az építészek munkáját is dicsérik, hiszen nekik is köszönhető az, hogy egy-egy településképen is látható a közös és minőségi, magyar munka eredménye.
A felhívás szerint a 2022-ben, a cselekvő nemzet évében meghirdetett Jövőt építünk felhívásra magyarországi és külhoni építészek jelentkezhetnek. A pályázat célja díjazni és megismertetni a közvéleménnyel a Kárpát-medencében 2010 óta a magyar kormány támogatásával épült, mintaértékű bölcsődei, óvodai létesítmények, épületek építészeit.
A felhívásra benyújtott pályázatokat neves szakemberekből álló bírálóbizottság fogja szakmailag értékelni és több kategóriában díjazni. A nyertes pályázatokat ötszázezer és kétmillió forint közötti összegben pénzjutalomban részesítik.
A pályázati felhívásra február 21-én 10 órától március 8-án 14 óráig lehet jelentkezni. Pályázni lehet bármely, a Kárpát-medencében 2010 óta a magyar kormány támogatásával megvalósult bölcsődei, óvodai létesítménnyel, épülettel.
A jelentkezés részletei és a részletes pályázati kiírás a https://www.kulhonimagyarok.hu/epiteszetipalyazat/ linken keresztül érhető el.