Kós Károly Virtuális Archívum

Kós Károly építész, grafikus, író születésének 139. évfordulójától elérhető a Kós Károly Virtuális Archívum, a Budapest Főváros Levéltára által létrehozott és fenntartott virtuális archívumok legújabb darabja.

A honlap a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ együttműködésével, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával és Kós Károly örököseinek engedélyével valósult meg.
Az életmű folyamatosan bővülő adatbázisában főként terveket, fotókat, iratokat találhatunk, amelyek javát a Budapest Főváros Levéltára, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ, a Székely Nemzeti Múzeum anyagai, valamint Anthony ausztrál származású építész, építészettörténész több évtizedes kutatása, gyűjtése képezi.
„A Virtuális Archívum áttekintést ad a Kós Károlyhoz köthető teljes épületállományról, amely több mint kétszáz darabot számlál. Célunk, hogy folyamatos gyarapítással közzétegyük az építészeti életműre vonatkozó, sok helyen szétszórtan őrzött forrásokat.” – olvasható a honlapon.

További részletek: https://kos.bparchiv.hu/

Szerkesztő: Anthony Gall
A honlapot összeállította: Magyaróvári Fanni Izabella, Medgyesy-Töreky Flóra, Mészáros Rebeka, Kolman Martin

Borítókép forrása: Budapest Főváros Levéltára