Magyar Művészeti Akadémia – Művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázat 2023-2026

Idén már hatodik alkalommal hirdeti meg művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát a Magyar Művészeti Akadémia.

A pályázat töretlen sikernek örvend a művészek körében, hiszen a kilenc művészeti szekció – építőművészet, film- és fotóművészet, iparművészet és tervezőművészet, irodalom, képzőművészet, művészetelmélet, népművészet, színházművészet, zeneművészet – között mindenki megtalálhatja a saját területét. Ez az alkotói szabadságra irányuló törekvés az egész országban egyedülállóan biztosítja a magas színvonalú művészi és művészetelméleti tevékenységek anyagi feltételeinek megteremtését. Emellett szakmai partneri szerepet is biztosít az arra érdemes ösztöndíjat nyert művészek, művészetelméleti szakemberek pályakezdéséhez, pályájuk kiteljesedéséhez, kiemelkedő alkotások, előadások, kutatások és tanulmányok létrehozásához.

Jelentkezni 2023. február 13-tól lehet, a pályázatok leadásának határideje pedig 2023. március 27.
A támogatási időszakban az alkotás folyamatát segítő szakmai mentorálásra, valamint utógondozásra, publikációra, bemutatkozásra is lehetőséget biztosítunk. Az ösztöndíjasok továbbá rendszeresen szakmai találkozón vesznek részt, amelyen beszámolhatnak az addig elért sikereikről és eredményeikről, valamint megvitathatják egymással az adott művészeti terület kérdéseit.

A pályázati támogatási időszak kezdete 2023. szeptember 1., a támogatási időszak vége 2026. augusztus 31. Az ösztöndíjjal kapcsolatban minden fontos információ megtalálható az alábbi honlapon:
https://osztondij.mma-mmki.hu/osztondij-palyazatok/a-magyar-muveszeti-akademia-palyazati-felhivasa-a-2023-2026-evekre-szolo-muveszeti-osztondij-elnyeresere

Szöveg és Kép: osztondij.mma-mmki.hu