Makovecz Imre építészete – kerekasztal beszélgetés és kiállítás Veszprémben

A MAGYAR NEMZETI MÚZEUM és a MAKOVECZ IMRE ALAPÍTVÁNY szervezésében 2021-ben országos szabadtéri vándor-kiállításként elindított: Makovecz Imre 1935–2011 -„Ég és föld közötti építészet” című KIÁLLÍTÁS-sorozat oszlop-installációja 2022. április 11. – április 25. között Veszprémben lesz látható.

A kiállításhoz kapcsolódóan a Kós Károly Egyesülés és a Makovecz Imre Alapítvány támogatásával egy előadással egybekötött kerekasztal beszélgetést rendeznek, LÁNCSZEMEK címmel.

A beszélgetés résztvevői, Tóth Péter DLA építész, a Mérmű Stúdió vezető tervezője, valamint a Makovecz Imre által alapított Kós Károly Egyesülés Vándorépítészei, Makovecz Imre tanítványai, gyakorló építészek: Török Ádám, Rüll Tamás, Kis Kálmán, Szilágyi Szabolcs és Radev Gergő.
Moderátor: Erhardt Gábor Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész

Helyszín: Historia Hangvilla Rendezvényközpont – 8200 Veszprém, Brusznyai Árpád utca 2.
Időpont: 2022. április 11. 17:00-19:00

A vetítéssel egybekötött beszélgetésen a világhírű építőművész tanítványai, a saját élményeiken keresztül nyújtanak betekintést a mester életművébe, felelevenítve mindazt, amit Tőle kaphattak.
A beszélgetés során lehetőség nyílik Makovecz Imre és tanítványai Balaton-felvidéki épületeinek, terveinek bemutatására. Az eseményen résztvevő látogatóknak lehetősége lesz kérdéseket feltenni az építészeknek, ezáltal személyesebb ismereteket kaphatnak Makovecz Imrével kapcsolatosan, valamint egy képet arról, hogy miként él tovább a példakép szellemisége a tanítványok munkáiban.