Makovecz Imre építészete – kiállítás Debrecenben

A Magyar Nemzeti Múzeum és a Makovecz Imre Alapítvány szervezésében 2021-ben országos szabadtéri vándor-kiállításként elindított:

Makovecz Imre 1935–2011 -„Ég és föld közötti építészet” című kiállítás-sorozat oszlop-installációja 2022. március 17 – 28. között Debrecenben lesz megtekinthető.

Az átadó ünnepségre a Dósa nádor téren 2022. március 17-én 15 órától kerül sor.

A kiállításhoz kapcsolódóan a Kós Károly Egyesülés és a Makovecz Imre Alapítvány támogatásával egy előadással egybekötött kerekasztal beszélgetés lesz a Hajdú – Bihar Megyei Építész Kamara termében (Debrecen, Sarló utca 3.) Kőszeghy Attila Pro-Urbe díjas építész és Rácz Zoltán Príma-díjas építész részvételével.
A beszélgetést China Tibor építész, a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara Elnöke moderálja.
A vetítéssel egybekötött beszélgetésen a világhírű építőművész kollégái, a saját élményeiken keresztül nyújtanak betekintést a mester életművébe, felelevenítve mindazt, amit tőle kaptak.
Az beszélgetés keretében lehetőség nyílik Makovecz Imre Debrecenbe, valamint a Hajdú-Bihar megyei környezetbe tervezett épületeinek, terveinek megismerésére. Az eseményen résztvevő látogatóknak természetesen lehetősége lesz kérdéseket feltenni az építészeknek, ezáltal közvetlen, konkrét ismereteket kaphatnak Makovecz Imre építészetével kapcsolatosan.