Makovecz Imre építészete – kiállítás Kecskeméten

A Magyar Nemzeti Múzeum és a Makovecz Imre Alapítvány szervezésében 2021-ben országos szabadtéri vándor-kiállításként elindított Makovecz Imre 1935–2011 -„Ég és föld közötti építészet” című kiállítás-sorozat oszlop-installációja 2022. március 29. – április 11. között Kecskeméten kerül felállításra és bemutatásra.

Az oszlopinstalláció átadására 2022. március 29-én, kedden 15.30 órakor kerül sor a Szabadság téren.

A kiállításhoz kapcsolódóan a Kós Károly Egyesülés és a Makovecz Imre Alapítvány támogatásával egy előadással egybekötött kerekasztalbeszélgetés kerül megrendezésre, amelynek résztvevői: Farkas Gábor Ybl- díjas építész, a Makovecz Imre által alapított Kós Károly Egyesülés tagja, Czégány Sándor és Fábián Rigó Tamás építészek, a Kós Károly Egyesülés végzett Vándorépítészei, Makovecz Imre tanítványai, gyakorló építészek. Moderátor: Öveges László, Kecskemét Város főépítésze.

A beszélgetés 2022. március 29-én kedden 17 órakor kezdődik a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban.

A vetítéssel egybekötött beszélgetésen a világhírű építőművész kollégája illetve tanítványai, a saját élményeiken keresztül nyújtanak betekintést a mester életművébe, felelevenítve mindazt, amit tőle kaphattak.
A beszélgetés során lehetőség nyílik Makovecz Imre Kecskemétre, valamint a Bács-Kiskun megyei környezetbe tervezett épületeinek, terveinek megismerésére. Az eseményen résztvevő látogatóknak természetesen lehetősége lesz kérdéseket feltenni az építészeknek, ezáltal közvetlen, konkrét ismereteket kaphatnak Makovecz Imre építészetével kapcsolatosan.