Makovecz Imre építészete – kiállítás Szekszárdon

Új állomásához érkezett a Makovecz Imre 1935–2011 -„Ég és föld közötti építészet” című kiállítás-sorozat oszlop-installációja, amely Szekszárdon 2022. március 1-én 16 órakor, a Garay téren kerül bemutatásra. A megnyitón a várost Gyurkovics János alpolgármester képviseli, a Magyar Nemzeti Múzeum képviseletében dr. Tomka Gábor főigazgató-helyettes lesz jelen.

A kiállítás március 14-ig tekinthető meg.

A kiállításhoz kapcsolódóan a Kós Károly Egyesülés és a Makovecz Imre Alapítvány támogatásával egy előadással egybekötött kerekasztal beszélgetés kerül megrendezésre a Városháza dísztermében 17 órai kezdettel.
Az előadással egybekötött beszélgetésen a világhírű építőművész kollégája Dévényi Sándor (Kossuth-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, a Nemzet Művésze és a Makovecz Imre által alapított Kós Károly Egyesülés igazgatója), illetve tanítványa Szepesi Ákos (a Kós Károly Egyesülés végzett vándoriskolása) Tolnában is tevékenykedő, fiatal építész a saját élményeiken keresztül nyújtanak betekintést a mester életművébe, felelevenítve mindazt, amit tőle kaphattak.