„Makovecz Imre kormányhatározat” II. rész Bak

A Zala megyei Bak Faluháza jövőre ünnepli működésének 30 éves évfordulóját. A ház látogatói 2018-ban biztos, hogy egy megújult épületbe léphetnek majd be. Az 1850/2016. (XII. 23.) Korm. határozat révén felújításra és korszerűsítésre 70 millió Forintos segítséget kapott az épület. Ennek köszönhetően kicserélik a víz- és fűtéshálózatot, akárcsak a három évtizedes villamosvezetékek, bár ez az eredeti tervekben nem szerepelt. A környékbeli vállalkozó nem csak szép munkát végez, hanem a legtöbbet igyekszik kihozni a szűkös költségvetési keretből.

Nehezíti a munkások dolgát, hogy az építkezés közben is üzemel ház. Természetesen a Faluház dolgozóinak és látogatóinak is hozzá kell szokniuk a folyamatos felforduláshoz, a felújítással járó zajhoz, porhoz, tüsténkedéshez.

A belső munkálatokkal még ebben az évben, a külső szigeteléssel, a lépcső javításával, a pince fölé kerülő védőtetővel és az egyéb, kisebb-nagyobb javítási feladatokkal a jövő év első harmadában szeretne a kivitelező végezni, ha az időjárás is kegyes lesz.