Már lehet pályázni a Magyar Művészeti Akadémia hároméves ösztöndíjára

Negyedik alkalommal hirdeti meg művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát a Magyar Művészeti Akadémia. A nyertesek (100 fő) három évre szóló, havi bruttó 200 000 forint összegű művészeti ösztöndíjra lesznek jogosultak. Jelentkezni 2021. február 8-tól lehet az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet online felületén, a pályázatok leadásának határideje 2021. március 22.

Az ösztöndíjprogram célja – programszerű, három évre szóló – alkotó- és előadó-művészeti, valamint művészetelméleti tevékenységek támogatása, magas színvonalú művészi és művészetelméleti tevékenységek anyagi feltételeinek megteremtése. A program az ösztöndíj folyósítása mellett szakmai mentorálásra, valamint utógondozásra, publikációra, bemutatkozásra is lehetőséget biztosít.
A pályázati támogatási időszak kezdete 2021. szeptember 1., a támogatási időszak vége 2024. augusztus 31.

Az ösztöndíjjal kapcsolatban minden fontos információ megtalálható az alábbi honlapon: osztondij.mma-mmki.hu ; ezen belül a pályázati kiírás: https://osztondij.mma-mmki.hu/osztondij-palyazatok/a-magyar-muveszeti-akademia-palyazati-felhivasa-a-2021-2024-evekre-szolo-muveszeti-osztondij-elnyeresere
A pályázatot a honlapon leírtaknak megfelelően lehet benyújtani, ezt megelőzően minden regisztrációval nem rendelkező pályázónak regisztrálnia kell magát.