MMA Művészeti Ösztöndíjprogram 2023-2026. nyertesei

Az MMA 2023-2026. évekre szóló Művészeti Ösztöndíjprogram pályázat tárgyában 2023. június 14-én megtartott Döntőbizottsági Ülésen megszavazott nyertes pályázatok kihirdetése és a pályázók hivatalos értesítése megtörtént.

Idén hatodik alkalommal hirdette meg a művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát a Magyar Művészeti Akadémia. A pályázat töretlen sikernek örvend a művészek körében, hiszen a kilenc művészeti szekció – építőművészet, film- és fotóművészet, iparművészet és tervezőművészet, irodalom, képzőművészet, művészetelmélet, népművészet, színházművészet, zeneművészet – között mindenki megtalálhatja a saját területét. Ez az alkotói szabadságra irányuló törekvés az egész országban egyedülállóan biztosítja a magas színvonalú művészi és művészetelméleti tevékenységek anyagi feltételeinek megteremtését. Emellett szakmai partneri szerepet is biztosít az arra érdemes ösztöndíjat nyert művészek, művészetelméleti szakemberek pályakezdéséhez, pályájuk kiteljesedéséhez, kiemelkedő alkotások, előadások, kutatások és tanulmányok létrehozásához.

A 100 nyertes pályázó névsora megtalálható az ösztöndíjat kezelő MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet ösztöndíjas honlapján, ITT.