Múzeumok éjszakája 2017, Kaposvár

2017. június 24-én a múzeumok éjszakája program keretén belül az Együd Árpád Kultúrális Központ – Vaszary képtárban (Agóra) “in memoriam MAKOVECZ IMRE” Kiállításon személyes hangvételű tárlatvezetést tartottunk L. Balogh Krisztina és ifj. Lőrincz Ferenc, mint a Mester egykori tanítványai és a Kós Károly Egyesülés Vándoriskola egykori vándorai.
16.00 órától pedig a Somogy Megyei Építész Kamara és az Agóra szervezésében 25 éves Emlékünnepséget tartottunk a Sevillai Expo ’92 Magyar pavilonjának tervezőinek, építőmestereinek. A rendezvényen az egykori építők, tervezők, vándorok mellett Csernyus Lőrinc (Makovecz Alapítvány kuratóriumi tagja), Krizsán András DLA (Magyar Építőművészek Szövetsége Elnöke), Bánkuti Melitta (Somogy Megyei Építész Kamara Elnöke), Lomnici Péter (egykori Surján Rt.) is részt vett az ünnepségen.
Tizenöten a pavilont építő munkások közül felajánlották, hogy részt vesznek a Kaposváron épülő Makovecz-harangház kivitelezési munkáiban. Ezzel a gesztussal fejezték ki köszönetüket, hogy részt vehettek a sevillai pavilon építési munkáiban.