Szalmabála építészeti képzés (elmélet) – workshop

Környezeti-, energetikai- és társadalmi szempontból egyre fontosabb, hogy sokan minél alaposabban megismerjék a szalmabála építészetben rejlő lehetőségeket. Ezért az Energia Központ Alapítvány (EKA) április 15-én újra egy egész napos képzést tart, ahol a tervezéstől a kivitelezésig sokféle szempontra kitérve megismerhetik a résztvevők a szalmabála építészetet.

A Pápateszéren, a Reflex Egyesület Ökológiai Központjában épülő szalmabála épületünk már az építése során betölti az oktató központi funkcióját. Folyamatosan vannak itt gyakorlati képzések, ahol a környezettudatos építkezés anyaghasználatával és technológiáival ismerkedhetnek meg a résztvevők.

De ezt a projektet is elérte az építő anyagok árának a növekedése. A befejezés előtt elfogyott az a pénz, amit a Reflexes Egyesület tagjai összegyűjtöttek erre.

Így az EKA úgy határozott, hogy az idei tavaszi szalmabála építészet képzésen létrehoz egy támogatói jegyet. Ez egy emelt összegű jegy, amiből az építkezés befejezését szeretnék segíteni. Cserébe az ezt a jegyet választók eltölthetnek két éjszakát Pápateszéren és személyesen is meggyőződhet arról, hogy a jövő építőanyagai között méltán van ott a szalma.

Az április 15-i képzésen előadást tart Dr. Medgyasszay Péter építész, a környezettudatos építés gyakorlati szakértője és Zalatnay László, az EKA elnöke. Ott lesz Révész Márton is, a pápateszéri épület kivitelezője, aki bemutatja többek között a szalmabála panel technológiát, valamint mesél a húsz éves szalmabála ház kivitelezői tapasztalatáról is.

Jelentkezés és további részletek: https://szalmabalaepiteszet.hu/aktualis_kepzes/

Időpont: 2023. április 15., 09:30 – 18:00

Helyszín: Harmónia Palota, 1088 Budapest, Múzeum utca 9.