Szerves építészet tantárgy a tavaszi szemeszterben

Idén tavasszal is meghirdetésre kerül a Szerves Építészet című tantárgy az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán, illetve a Szerves Építészet 2 a BME Építészmérnöki Karán. A két tantárgy egyik közös célja az idén nyáron is megrendezésre kerülő visegrádi építésztábor előkészítése.

A műegyetemi képzés témája az első félév alapozó előadásai után Makovecz Imre tanítványainak bemutatkozása, a szerves építészet mai műhelyének megismertetése. Az YMÉK-en egy féléves tantárgy keretében nyerhetnek betekintést a hallgatók a szerves építészet szellemi hátterébe, Makovecz Imre életművébe és a tanítványok tervezői praxisába.

Az elmúlt két év gyakorlatának megfelelően a visegrádi építésztábor idén is nyitott mindkét iskola hallgatóinak, illetve a szervezők várják az összes kárpát-medencei építész képzés résztvevőit is. Ahogy minden évben, idén is hallgatói pályázaton kerül kiválasztásra a megépítendő terv, egy kis építmény a sportpálya területén.

A tantárgyak felelőse Erhardt Gábor, Ybl Miklós-, Pro Architectura-, és Osskár-díjas építész, az MCC Építészet és emlékezet műhelyének vezetője.

Az előadók:
Turi Attila Kossuth és Ybl-díjas építész
Dévényi Sándor Kossuth- és Ybl-díjas építész, a Nemzet Művésze
Nagy Ervin Kossuth-díjas építész, a Nemzet Művésze
Csernyus Lőrinc Ybl-díjas építész
Sáros László György DLA Ybl-díjas építész
Jánosi János Ybl-díjas építész
Salamin Ferenc Ybl-díjas építész
Zsigmond László Ybl-díjas építész
Tóth Péter építész