Új központot álmodott az MCC a Somlói útra – építészeti mini-konferencia

A gellérthegyi környezettel harmonizáló épület állhat néhány éven belül a budapesti Somlói úton. Tavaly márciusban zárul a nyílt tervpályázat, amelynek során, két első helyezettet hirdetett a szakmai zsűri az MCC budapesti Somlói úti ingatlanjára kiírt épületfejlesztési pályázaton. Az új épületet a Napur Architect Kft. tervezi, a rangos szakemberekből álló bírálóbizottság szerint ugyanis az ő koncepciójuk a legalkalmasabb arra, hogy az MCC új épületeit ennek alapján tervezzék meg.

Az MCC a kezdetektől fogva a teljes átláthatóságot biztosít a projekt során, így a mostani terveket is – az építési engedély megadását követően – szeretnék a nagy nyilvánosság előtt bemutatni és a legnevesebb szakemberekkel beszélgetni a leendő épületről, az építészet kihívásairól, az értékek teremtése és megmentése terén betöltött szerepéről és az oktatás-nevelés színtereinek megalkotásáról.

Program:
Köszöntő: Orbán Balázs, az MCC kuratóriumának elnöke
Megnyitó: Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója
Bevezető előadás: Ferencz Marcel, Ybl-díjas építész, tervező
Kerekasztal-beszélgetés: Ferencz Marcel (Ybl-díjas építész), Kálmán Ernő (Ybl-díjas építész), Sulyok Miklós (művészettörténész), moderátor: Erhardt Gábor (Ybl-díjas építész)

Dátum: 2022. április 27. (szerda) – 18:00
Helyszín: MCC Scruton – 1113 Budapest, Tas vezér u. 3-7.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/regisztracio-epiteszet-mini-konferencia

Illusztrációk: napur.hu