XXIII. Országos Főépítészi Konferencia, Kaposvár

ÉPÍTÉSZET ÉS KÖZÉLET

” … van szívemben akarat,
s tán ha kezem másképp legyintem,
a világ másfelé halad.”

Az ország önkormányzati és állami főépítészei saját kezdeményezésükre 1996-tól évente más és más városban rendezik meg nagy sikerrel az Országos Főépítészi Konferenciát. A 23. találkozónak Kaposvár, a somogyi megyeszékhely ad otthont 2018. augusztus 22-24. között a Magyar Főépítészek– Országos Főépítészi Kollégium -Egyesülete, valamint Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében.

Kaposvár a Dél-Dunántúl dinamikusan fejlődő megyeszékhelye, a festők városa, a szecesszió városa, a Zselic fővárosa, a szökőkutak és a virágok városa, nemzeti sportváros, a lovassportok települése. Az utóbbi 10 évben számos építési beruházásának köszönhetően Kaposvár mind építészeti arculatában, mind szolgáltatásaiban megújult, ezzel a régió meghatározó központjává vált.

A 21. század a kommunikáció százada, ahol nem elég csak szépet és jót alkotni, hanem azt el is kell fogadtatni. Ennek mikéntje különösen aktuális ma a főépítészek számára. Egyrészt ötleteinket, javaslatainkat meg kell értetni a döntéshozókkal, másrészt a megvalósuló beruházásokat el kell tudni fogadtatni a településen élőkkel, harmadrészt az elért eredményekkel segítenünk kell településünk újra pozicionálásában – szorosan együttműködve kommunikációs és marketing szakemberekkel. Erre keres jó példákat és gyakorlatokat az idei kaposvári konferencia,
rendhagyó kirándulásokkal és gyakorlati alapú előadásokkal.

A konferenciára várjuk a főépítészeket, valamint a szakma más képviselőit, a tervezőket, az építéshatóságok munkatársait, az örökségvédőket, a régészeket, a minisztériumok, főhatóságok, kormányhivatalok munkatársait, önkormányzati szövetségeket, a helyi és országgyűlési képviselőket, szociológusokat, közgazdászokat, a szakmai, társadalmi szervezetek vezetőit/munkatársait egyaránt.

RENDEZŐK: MAGYAR FŐÉPÍTÉSZEK -ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI KOLLÉGIUM -EGYESÜLETE
KAPOSVÁR MJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

TÁRSRENDEZŐK: MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE
MAGYAR URBANISZTIKAI TÁRSASÁG
MAGYAR ÉPÍTÉSZ KAMARA
KAPOSVÁR ÉS A ZSELIC VIDÉKE TDM EGYESÜLET

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: e-mail: konferencia@foepiteszek.hu
fok2018@kaposvar.hu
telefon: Bocska Ágnes
+36-82-512-921